מתחם גני ילדים - פלור דה מניה

ציבורי - גני ילדים

2019

שיי שיי, מוזאמביק

1050 מ"ר

הצעה לתחרות אדריכלים

מיקום

שטח

סטטוס

אדר' ירון ישראל, אדר' עוזי רביע, אדר' בר סיסו, אדר' פביו ויטאל

תכנון

Flor da Manhã

Pre- School

2019

Location

Built Area

Status

Design Team

Xai-Xai, Mozambique

1050 sqm

Architectural competition entry

Arch. Yaron Israel, Arch. Uzi Rabia, Arch. Bar Sisso, Arch. Fabio Vital

בלב הטבע במוזמביק מתוכנן מבנה הכולל בתוכו 6 כיתות גן ומרחבי מחייה ופעילות משותפים. המגרש מנותק מכל סביבה עירונית וממוקם רק ליד שביל גישה פשוט לרכב.
התכנון מתבסס על עקרונות הקיימות ובהם שימוש בחומרים מקומיים, חסכון באנרגיה, אגירת מי גשם ואוורור טבעי. כמו כן התכנון .עונה על הצורך בתהליך בנייה פשוט

המבנה תוחם חצר פנימית ליצירת מיקרו אקלים נוח לפעילות חוץ.
סביב החצר הפנימית מתנהלת תנועת הילדים והמורים ברמפה שמאפשרת ניידות לכל המשתמשים ומשמרת את תוואי הקרקע הקיים בכדי למנוע צורך החפירה או מילוי

In the heart of nature in Mozambique, a building is planned that includes 6 kindergarten classrooms and common living and activity spaces. The lot is detached from any urban environment and is located just next to a simple car access path.
The design is based on existing principles, including the use of local materials, energy savings, rainwater storage and natural ventilation. Also the design meets the need for a simple construction process.

The building delimits an inner courtyard to create a comfortable microclimate for outdoor activities.
Around the inner courtyard, the movement of children and teachers takes place on a ramp that allows mobility for all users and preserves the existing ground route in order to prevent the need for excavation or filling.