מִנווה האקדמיה ללשון העברית

ציבורי - משכן האקדמיה לשפה העברית

2020

ירושלים

9000 מ"ר

הצעה לתחרות אדריכלים

מיקום

שטח

סטטוס

אדר' ירון ישראל, אדר' עוזי רביע, אדר' בר סיסו

תכנון

תכנון מקום מושבה של האקדמיה ללשון נעשה בתהליך של מיפוי והיכרות עם הסביבה המקיפה את האזור המיועד. ההיכרות עם אתר המנווה כללה טיול ושיטוט רגלי באתר ובסביבתו, במהלכו נרשמו שלושה מוקדי התייחסות עיקריים שהתוו את עיקרי התכנון:
1_ דרך רופין המתחדשת מייצרת תחושת רשמיות ופאר: רחוב רחב וישר בעל קצב צמחיה קבוע וסימטרי. בצדו האחד חזיתות גדולות ומדורגות ובצדו השני חורשת עצים גבוהים.
2_ גן רופין מציע אווירה רומנטית שבאה לידי ביטוי בשבילים מתפתלים, אלומות אור מסוננות החודרות מבעד לעצים הגבוהים, צמחייה המאפשרת מקומות מסתור ונקודות התכנסות בגדלים שונים.
3_ קצה המגרש גובל בסבך פראי, המייצר אווירה מבודדת. הסבך מאופיין בניתוק מנתיבי הליכה מוגדרים ומיעוט הולכי רגל. ניתן להשקיף אל מעבר לעמק המוזיאונים, לכיוון האוניברסיטה העברית.

4 Kalisher st. (floor -1) Tel-Aviv, Zip 6525702

Office +972-737417226 | Cell +972-54-9007096

קלישר 4, קומה 1- תל אביב, מיקוד 6525702

נייד 054-9007096 |  טל' 073-741-7226

logo.png