High-School extension 

Educational institution

YaronIsraelArchitects_Logo_Skiz1-17_edit

The selected scene out of "The breakfast club"

Location| Be'er Tuviya educational campus

Area| 300 sqm addition to existing building

Status| undergoing municipal approval process

Designed by I Arch. Yaron Israel, Arch. Muayyad Khatib

The project is an extension of an existing high-school - created by adding a light structured second floor to an existing single floor structure located next to the 2 floor main structure of the school.

When we thought of designing a school we became interested in that it is a place where to groups interact - teachers and students. this interaction is the basis for most of the formal and informal functionality of the school. As a representation of this interaction we've decided to reference the movie "The breakfast club" and from it the scene in which the principal and the students run around the school as they search\avoid each other.

The presented mapping of the scene shows the space in which the interaction takes place, as it is expressed through cinematic means. In the map the size and the positioning of the images one in regards to the next refers to the angle and direction of the camera and the proximity of the camera to the subject in the scene. The combination of the space presented in frame of the scene and the way it connects to the space in the following scene has lead to a physical 3D model map.

 The mapping has become a spacial program that determent, alongside the demands of the client, the master-plan and the limitations of the lot, the design of the building, the way movement through it functions and the designed views between its different parts and between inside and outside.

 

The Design Process

Mapping the scene by assembling the sequence of images according to the movement in the scene. Then constructing the space presented in each image on that sequence. This leads to a physical map from which we have concluded to create parallel movement in the building which do not intersect but create visual exposures from one to the other.

Application in the design - in order to connect the existing floor to the top new floor, vertical parallel motion have been placed in different parts of the building. horizontal movement have also been planed parallel to each other . and a point of exposure from one movement to the other creates a visual connection without physical contact between them.

View to separate stairs